Összetartozás


Nincs semmi, ami a karikagyűrűnél jobban kifejezné a külvilág felé egy pár összetartozását. A kettő együtt jelenti azt az egységet, amit az eljegyzés, majd a házasság ad. Éppen ezért a karikagyűrűk külsejében is megmutatkozik, hogy egymáshoz tartoznak: hasonló a kialakításuk, így téve egyértelművé, hogy egy párt alkotnak. Akárcsak a viselőik.


Nemesfém


A karikagyűrűk nemesfémből készülnek, leginkább aranyból. Mint mindent, a karikagyűrűk kinézetét is befolyásolják az aktuális trendek. Sokáig a klasszikus, sárga arany gyűrűk hódítottak, díszítés nélkül, vagy diszkrét csíkozással, hullámmintával. Manapság azonban ez már nem annyira egyértelmű, más lett a divat.


Arany


A fehérarany egyre inkább teret nyer, nagyon népszerű, ami valószínűleg letisztultságának köszönhet, és annak, hogy mindenhez passzol. A karikagyűrűk is szép számban készülnek fehéraranyból. Nagyon közkedveltek emellett a kétszínű gyűrűk is, például, amikor fehérarany és sárga arany váltakozik a gyűrűn. Ugyanilyet lehet készíteni a vöröses rézarany felhasználásával is.


Szélesség


A gyűrűk szélessége is eltérő lehet, egyéni ízlés határozza meg, hogy milyen széles. Mostanában a 6 milliméter körüli szélességet érik gyakran, de az is gyakori, hogy a törékenyebb, női kézre keskenyebb karikagyűrű kerül, mint a férfiére. Ennyi különbség belefér, ha egyéb tekintetben hasonló a két karikagyűrű.


Gyémánt


További különbség lehet, hogy a gyűrűpár női tagját kövek is díszíthetik – egy kő középen, vagy több körben, esetleg átlósan, ízlés szerint. A kő rendszerint gyémánt szokott lenni ebben az esetben, ami letisztultságával gyönyörűen kiegészíti a nemesfém karikagyűrűt. Semmi sem passzolhat jobban egy ilyen magas eszmei értékű ékszerhez, mint a gyémánt!


Forma


A forma is eltérő lehet, a gyűrű lehet szögletes, lekerekített, domború stb. Itt már fontos, hogy egyforma legyen a két karikagyűrű, ahogy a mintát is célszerű igazítani egymáshoz. Hiszen ezek lesznek azok a meghatározó jegyek, amikből látszódni fog, hogy az a két karikagyűrű egy pár két tagja. Az összetartozást úgy tudják igazán szimbolizálni, ha ők maguk is összetartoznak.1. Az általunk forgalmazott termékek a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatóság (NEHITI) által ellenőrzött áru. Minden olyan terméken megtalálja a NEHITI által beütött finomsági, illetve származási jelet amely meghaladja az 1 grammot.

2. Az ékszeren és a benne található köveken, gyöngyön oxidáció illetve elszíneződés keletkezhet, ha közvetlenül vegyszerekkel érintkezik (pl.: mosó vagy mosogatószer, parfüm, kozmetikumok, különös tekintettel kéntartalmú sampon, tusfürdő, termálvizes fürdő hatására, egyes emberek savasabb vagy lúgosabb izzadtsága, szakszerűtlen tisztítás következtében). Különösen igaz ez a sárga és a vörös színű ékszerekre. Mivel a fehér ékszerek ródium bevonattal vannak kezelve itt a háztartási vegyszerek nem vagy csak nagyon ritkán okoznak elváltozást.

3. Kérjük, ne aludjon ékszerben, ne végezzen, fizikai munkát ne sportoljon mert könnyen elszakadhat, deformálódhat. Különösen ügyeljen az igen vékony ékszerekre, ezek sérülése nehezen javítható!

4. Kérjük, különösen óvja drágakövekkel díszített ékszereit, ne végezzen olyan munkát, ami közben deformálódhat, beütődhet, ügyeljünk ruházatba, ne akadjanak be a köveket tartó karmok, mert azok így meglazulhatnak, ez a kövek elvesztéséhez vezethet.

Kérjük,amennyiben teheti évente legalább egy alkalommal látogasson meg minket, hogy ellenőrizni tudjuk ékszere állapotát !

A használati útmutatóban leírtak be nem tartása miatt bekövetkezett károsodásokért felelősséget nem vállalunk.

Karikagyűrű kisokos
karikagyűrű Budapesten és Országosan

Karikagyűrű árak kedvezően! Tekintsd meg kínálatunkat!

A karikagyűrű az egyik legfontosabb ékszer az ember életében. Az esküvői szertartáson az ujjunkra kerülő darab a örök szerelem jelképe, a hűség záloga és az összetartozás jele. Ezért is nagyon fontos, hogy körültekintően válasszunk.

A karikagyűrű a legelterjedtebb szokás szerint ma már a jegygyűrű, vagyis az az ékszer, amely az esküvői szertartáson kerül a házasulandó felek ujjára. Amikor vásárlásra kerül sor, többnyire már túl vagyunk az eljegyzés meglepetésén, így ezt a darabot akár a kedvesünkkel együtt is kiválaszthatjuk.

A karikagyűrű viselésének komoly hagyományai vannak, ezért ennél az ékszer típusnál elterjedtebbek a konzervatívabb, egyszerűbb darabok. Szerencsére a divat és a modern ékszerészeti technikák ma már sok olyan megoldást kínálnak, amellyel a megszokott formák közé a modern divatot is becsempészhetjük. - karikagyűrű árak

A karikagyűrű viselése akkor a legkényelmesebb, hogyha finoman hozzáér a bőrünkhöz viselés közben, de csak akkor szorul egy kicsit, ha le szeretnénk venni. A jegygyűrű méretét egy szám mutatja, amely a gyűrűsujj körmérete milliméterben kifejezve. Ha biztosra szeretnénk menni, ennél a számnál 1-2 milliméterrel nagyobb gyűrűt érdemes választani. Sokan tartanak tőle, hogy várandósság vagy a családdal járó életmódváltozások miatt a gyűrű szűknek vagy tágnak bizonyul az évek során, de emiatt nem kell aggódni. A karikagyűrűk, ha korlátozottan is, de méretre igazíthatók, hogy egy életre szolgálják a tulajdonosaikat.

Az eljegyzési karikagyűrű, majd a karikagyűrűk kiválasztásánál az egyik első kérdés, ami manapság felmerül a párokban az, hogy sárga aranyból, vagy fehéraranyból legyenek a gyűrűk. Ez nem csoda, ugyanis a sárga arany a hagyományosabb, a fehérarany ugyanakkor egy ideje igencsak szárnyra kapott, divatba jött. Egyre több fiatal pár dönt úgy, hogy karikagyűrűjük is fehéraranyból készüljön. Ez néhány évvel ezelőtt még kicsit furcsának számított, ma már azonban meglehetősen gyakori, senki sem lepődik meg rajta, ha nem a klasszikus küllemű gyűrűket látják egy pár kezén.

Vannak, akik ragaszkodnak a hagyományokhoz

gyémánt gyűrűMindemellett sokan vannak, akik még mindig ragaszkodnak a hagyományokhoz, ezért a sárga arany mellett teszik le a voksukat. Természetesen ez mindenkinek szíve joga, hiszen leginkább az egyéni ízlés határozza meg, hogy melyik lehetőséget választja valaki. Tartósság szempontjából mindkét verzió megfelelő, ezért tényleg csak esztétikai szempontokat kell figyelembe venni.

Az arany magában egy nagyon puha fém, ennek köszönhető, hogy ékszerek alapanyaga lehet, hiszen rendkívül jól munkálható. Viszont éppen a puhasága miatt muszáj más fémekkel ötvözni, mert nagyon sérülékeny lenne, és nem tartaná a formáját, ha önmagában használnák fel. Többnyire rézzel és ezüsttel szokták ötvözni, a sárga arany színe pedig attól függ, mennyi az aranytartalma. Minél alacsonyabb a karátszám, annál sötétebb lesz.

A fehérarany esetében más ötvöző fémeket használnak, hogy el tudják érni a fehér színt. Leginkább palládium és nikkelt kevernek hozzá, Magyarországon az utóbbi jellemzőbb. Emellett cinket és rezet adnak hozzá. A színkülönbség tehát annak köszönhető, hogy más fémekkel ötvözik az aranyat. Mindkettő értékes, és hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, ilyen szempontból tehát nincs eltérés a kettő között.

A fehérarany mellett általában a fiatalok teszik le a voksukat, ők sokszor nem szívesen hordanak sárga aranyat, vagy ha mégis, világosabbat. Vannak ugyanakkor olyan karikagyűrűk, amikben fehérarany és sárga arany is van, kétszínűek. Ezek a megoldások is nagyon népszerűek a házasulók körében.

Ékszereidet terveztesse meg nálunk!


Nézze meg akciós termékeinket!

Van készleten?
  •  
  •  
Ártartomány
  •  
  •  
  •  
Hívjon!