Ékszertrendek 2024-ben

2023-ban a finom ékszerstílusok népszerűsége indult szárnyalásnak és nem is érdemtelenül. Azonban így az év vége felé közeledve bemutatjuk a 2024-es év várhatóan legnépszerűbb ékszertrendjeit. Ami különösen izgalmas, hogy szinte mindegyik trend egy klasszikus dizájn modern újragondolása lesz, ennek ellenére korántsem fogunk unatkozni!


Trendi gyémánt ékszerek A 2024-ben felkapott ékszerek továbbra is tisztelegnek a múlt korszakai előtt, bár egy kis modern csavarral. Mi vár ránk jövőre? Laboratóriumban, fenntartható módon termesztett gyémántok, merész arany párosítások és a 90-es évek ihlette merész, hangsúlyos szépségek.

A 10 legjobban várt ékszertrend 2024-ben

Fenntarthatóság a gyémánt ékszereknél

2024 talán legfontosabb ékszertrendje a környezettudatos ékszerek iránti folyamatos keresletnövekedés lesz. 2024-ben egyre több fogyasztó keres majd olyan ékszereket, amelyek környezetbarát tulajdonságokkal bírnak.

Ez többek között azt jelenti, hogy prémium minőségű újrahasznosított anyagokból és olyan ellátási láncon keresztül készülő ékszereket fognak keresni, amelyek ökológiai lábnyoma minimális, a hagyományos ékszerekhez képest. A laboratóriumi körülmények között termesztett gyémántok egyre keresettebbek lesznek, mivel az ékszervásárlók egyre nagyobb ütemben mondanak le a gyémántbányák támogatásáról.

Természet ihlette és virágmotívumos ékszerek

Az Edward-korszak továbbra is nagy hatással van a divatra: a bonyolult és feltűnő virágos részletek, valamint a természet ihlette formák állnak a középpontban. A természet által ihletett ékszerek szakértő módon utánozzák a természetben vagy a virágokban természetesen megtalálható mintákat, formákat és mintákat.

Azonban a 60-as évek merész virágai helyett 2024-ben kifinomultabb, illetve összetettebb virág- vagy sziromrészletek jelennek meg gyűrűkben, karkötőkben, nyakláncokban és fülbevalókban egyaránt.

Art Deco Bold Gold

A sárga arany már évek óta divatos, de 2024-ben az Art Deco korszakra jellemző merész arany bőséggel nézhetünk majd szembe. Az Art Deco stílusban készülő ékszereket az 1920-as és 1930-as évek ihlette az elegáns, letisztult vonalakkal, geometrikus és merész mintákkal, valamint néhol egészen meghökkentő arany párosításokkal.

Egyedi gyémánt ékszerek

A személyre szabott, egyedi termékek mára szinte kötelező darabokká váltak és jövőre már a gyémánt ékszerek sem lesznek kivételek ez alól. Korábban a vásárlók olyan egyedi és klasszikus gyémántékszereket kerestek, például brossokat, hajtűket, nyakláncokat vagy gyűrűket, amelyeket általában csak használtan, valakinek a hagyatékában találhattak meg. 2024-ben azonban már saját vintage ihletésű ékszereket készíttethetnek egyedi gyémántdíszítéssel.

Funkcionális és kortárs darabok

2023-ban az ékszerek a minimalizmus és az időtlen funkcionalitás irányába kezdték eltolni a hangsúlyt és ez a törekvés 2024-ben is folytatódik. De az is igaz, hogy egyre sokoldalúbb, mégis funkcionális ékszerterveket fogunk látni kortárs elemekkel ötvözve.

Bonyolult díszítések

2024-ben olyan bonyolult díszítéseket és mintákat fogunk észre venni, amelyek az Edward-korszak és a romantikus korszak előtt tisztelegnek. Az apró, átgondolt részletek, a textúra vagy az ívelt dizájn kiemeli a klasszikus darabot, egy nyaklánc esetében is A fehérarany használata vagy épp a gyémántok kiemelik ezeknek a részleteknek a nőiességét.

Többsoros gyűrűk

Az egymásra rakott gyűrűk évek óta divatosak, de 2024-ben már többsoros gyűrűket is látni fogunk. Megjelenésükben a gyűrűk egymásra helyezését imitálják, de valójában egyetlen ékszerről lesz szó. A jelszó a játékosság, hiszen a többsoros gyűrűk lehetnek elegánsak és finomak vagy merészebb, talán kicsit hivalkodóbb darabok. Tökéletes kiegészítők az egyedi megjelenéshez.

Kontrasztos színek

2024-ben várhatóan több színes gyémántot, kéttónusú vagy kontrasztos színű ékszert fogunk látni. A darabokat különböző fémekkel rétegezhetjük vagy egymásra rakhatjuk, hogy még inkább kiemeljük őket. A visszafogottabb színárnyalathoz válasszunk egy színes gyémántot vagy drágakövet, így érhetjük el, hogy a semleges ékszertónusok kontrasztosak, izgalmasak legyenek.

A 90-es évek ihlette karkötők

A 90-es évek továbbra is befolyásolják ékszerválasztásainkat 2024-ben. A karperecek és nyakláncok kortárs megjelenése minden ékszerkollekció alappillére lesz, egyetlen fő különbséggel: az anyagokkal. A 90-es évek végén és a 2000-es évek elején a karkötők és karperecek elsősorban műanyagból készültek. 2024-ben azonban prémium minőségű, strapabíró anyagokból készült karkötőket látunk majd nemcsak a kifutón, de a való életben is.Hívjon!