Jó, ha tudjuk: hogyan válasszunk eljegyzési gyűrűt?

Talán nem túlzás azt állítani, hogy nincs olyan ajándék, amely nagyobb vagy jelentőségteljesebb lenne, mint amit egy eljegyzési gyűrű jelképez. A másik fél élete végéig büszkén viseli majd ezt a lenyűgöző ékszert, hiszen ott rejlik benne a múlhatatlan örök szerelem ígérete. Éppen ezért fontos, hogy életünk párját a tökéletes gyémántgyűrűvel lepjük meg, miután feltettük neki a nagy kérdést. De hogyan választhatjuk ki a tökéletes gyémánt eljegyzési gyűrűt?


Eljegyzési gyűrű Mielőtt mohón szétnéznénk a kínálatban és csak úgy találomra kiválasztanánk néhány ékszert, érdemes egy kicsit nagyobb odafigyeléssel megközelíteni a kérdést. Mutatunk néhány tippet, ami segíthet stresszmentesen és a partner igényeit, valamint a saját lehetőségeinket egyaránt szem előtt tartva megvásárolni gyémánt eljegyzési gyűrűt.

3 tipp a tökéletes gyémánt eljegyzési gyűrű kiválasztásához

Határozzuk meg a költségvetést

A gyémánt eljegyzési gyűrűk többszázezer forintos árnál kezdődnek, de nem ritka a milliós nagyságrendű árkategória sem. Emiatt már a vásárlás előtt ajánlott meghatározni egy plafont, hogy tudd, mennyit szeretnél/tudsz maximálisan elkölteni az ékszerre. Ez azért is fontos, hogy ne költs többet annál, mint amennyit valóban megengedhetsz magadnak.

Sokan követik az egyhavi fizetés szabályát, ami azt jelenti, hogy az egy hónap alatt keresett összeget költik el az eljegyzési gyűrűre. Az igazság azonban az, hogy nincsenek konkrét szabályok az eljegyzési gyűrű költségvetésének meghatározására. A legjobb, ha mindig az anyagi helyzetnek megfelelő költségkeretet állítunk be, ahelyett, hogy egy elavult szabályt követnénk.

Ismerjük meg a gyémántvásárlás alapjait

Végül is, azt már az eljegyzési gyűrű vásárlás megkezdése előtt érdemes megtudni, hogyan állapíthatjuk meg, hogy a gyémánt jó minőségű-e vagy sem. A gyémánt értékének kiszámítása során sok tulajdonságra koncentrálnak. Ezek közül a legfontosabb 4 a következő: a csiszolás, a gyémánt színe, tisztasága és a karátok száma.

A gyémánt csiszolása egyébként nem az alakja, hanem az arányai, szimmetriája, méretei és a fazetta elhelyezése érdekében történik. Mindez befolyásolhatja például a fény visszaverődését a gyémántban, így a kiváló minőségű csiszolás gyönyörűen csillogó drágakövet eredményez.

A gyémánt általában színtelen drágakő (kivéve persze a színes gyémántokat, de az egy teljesen más kérdés), így, ha például sárgásbarna színfoltok vannak a kőben az sosem jó jel. A legjobb minőségű gyémántok mindig színtelenek, így a szín/foltok jelenléte csökkentheti a gyémánt értékét.

A színe mellett a gyémánt tisztasága is fontos kérdés, ennek alapján sorolják a gyémántokat különböző kategóriákba. Ilyenkor figyelembe veszik a belső hibákat (például a zárványokat), illetve a külső hibákat (a fentebb is említett foltokat). A hibátlan gyémántok a legértékesebbek, de ezek hihetetlenül ritkák.

A karát a gyémánt tömegére utal: egy karát 200 milligrammnak felel meg. Minden más tényező megegyezik, a nagyobb karáttömegű gyémántok értékesebbek, mint a kisebb karáttömegű gyémántok. Ezen tényezők mindegyike befolyásolja a gyémánt megjelenését és értékét, ezért olyan fontos megérteni őket a vásárlás előtt.

Figyeljünk a részletekre

Mindenki azt szeretné, ha a párja arca felragyogna az izgalomtól, amikor először látja az eljegyzési gyűrűjét. Ahhoz, hogy ezt a reakciót elérjük, egy kisebbfajta nyomozómunkát kell végeznünk, hogy többet megtudjunk az álom eljegyzési gyűrűről.

Érdemes figyelni például arra, hogy a párunk milyen típusú ékszereket visel. Arany vagy ezüst foglalatot részesít előnyben? Stílusát tekintve inkább a modern vagy a vintage darabokat szereti jobban? Az egyszerű és elegáns, vagy a részletekben gazdag ékszereket találja vonzónak?

E kérdések megválaszolása segíthet olyan eljegyzési gyűrűt találni, amely tökéletesen elnyeri a párod tetszését, valamint kiegészíti a személyes stílusát. Persze azért a gyűrű méretét is ajánlott időben kitalálni, hogy az eljegyzési gyűrűt már az első pillanatban gond nélkül fel tudja húzni.

Vess egy pillantást az ékszeres dobozába és keress egy olyan gyűrűt, amit rendszeresen hord, így a kereskedőknél elérhető online mérettáblázat segítségével pontosan meghatározhatod a gyűrű méretét. Személyes vásárlás esetén pedig az is nagy segítség lehet, ha magaddal viszed az ékszert a boltba. Ha figyelmet fordítasz ezekre a részletekre, biztos lehetsz benne, hogy megtalálod a szerelmed számára tökéletes eljegyzési gyűrűt.Hívjon!